Hlavní diskuze

Založil Admin, Středa 15/03/23 11:42:07

Předchozí téma - Další téma

Marek2001

Citace od: Petr78 kdy Pátek 04/07/25 18:20:02Souhra Šašinka Mihálik a vedeme 1:0

Jednou měli svůj den 😂😃.

hradec-valec

To loni v přípravě také vypadalo a pak v ostrém západě nic moc ...
Ještě k tomu Burenovi, já s ním problém nemám, určitě je to střelec, dříč, ale pokud by to byla výměna za budoucího útočníka číslo jedna, pak s tím úplně nesouhlasím. Juliš sice z mého pohledu letos pár akci zbytečně "spálil" - chápej měl provést povedenější zakončení, na druhou stranu byl dost aktivní ve do forčekingu a v budoucnu by mohl být konečně střelcem jako např. Chramosta apod. Zde se s touto variantou když jeden dorazí, druhý odrazí, celkem peru. Pokud však už je v mysli nastaven, že chce pryč, pak to smyslu má. Ale pak by pro mne zůstalo. otázkou, zda-li je odchod důvodem jeho výkonnosti, nebo prostě nezapadá do aktuální koncepce trenéra.
HRADEC VALEC OLEEEEE

Marek2001

VotrokSpecial

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Udělal krok zpátky, aby mohl udělat dva dopředu. Před pár lety vystřelil Daniel Samek (21) v dresu Slavie, záhy přestoupil do Itálie. V Lecce se však do sestavy áčka neprosadil, takže se pokorně vrátil do české fotbalové ligy. Za Hradec Králové na hostování odehrál v minulé sezoně 21 zápasů a poté ho za 18 milionů korun vykoupil druholigový Artis Brno. ,,Potřebuju zpátky sebevědomí," přiznává talentovaný záložník v rozhovoru pro deník Sport a web iSport. Roční iSport Premium nyní za zvýhodněnou cenu >>>
Nevadí vám, že nebudete hrát nejvyšší soutěž?
,,Samozřejmě, že bych si přál něco víc, ale situace se vyvinula tak, že mě Lecce chtělo prodat. Artis o mě měl zájem a jako jediný byl ochoten zaplatit danou částku. Doufám, že se to ukáže jako dobrý krok. Potřebuju mít herní vytížení, aby se mi vrátilo sebevědomí, které jsem v posledních letech trošku ztratil. Navíc má klub velké ambice a cíle. Asi to nebude procházka růžovým sadem, přišlo hodně nových hráčů. Ale doufám, že to půjde dobře. S druhou ligou budu mít zkušenosti úplně poprvé. Určitě to nebude lehké."

Měl jste i jiné možnosti?
,,Bylo tam nějaké oťukávání z první ligy i ze zahraničí. Ale všechno to spadlo na tom, že Lecce za mě chtělo zpátky aspoň část peněz, které za mě zaplatilo. Měl jsem v Itálii ještě na dva roky smlouvu. Možná že kdyby klub sestoupil, bylo by to pro mě přívětivější a mohl jsem se porvat o šanci.

Týden potom, co se Lecce udrželo, jsem dostal přes manažera zprávu, že sice můžu zůstat, ale že bych moc nehrál. Jestli vůbec."
Cítíte, že jste na Serii A neměl?
,,To nevím. Spíš mě mrzí, že jsem vůbec nedostal šanci. Byl jsem párkrát na lavičce áčka, ale nemám ani jeden start. Samozřejmě jsem si párkrát pohrával s myšlenkou, že jsem šel do Itálie brzy. Možná, že to bylo uspěchané. Kdybych neodešel, mohl jsem bojovat ve Slavii o místo. Ale už to nevrátím."

Dalo vám zahraniční angažmá něco fotbalově?
,,Poznal jsem jiný styl fotbalu a trénování. Spíš to pro mě ale byla lidská zkušenost. Bohužel. Osamostatnil jsem se, naučil nový jazyk. Přál bych si, aby mi Itálie dala víc fotbalově."

Mluvil jste o tom, že vám kleslo sebevědomí.
,,V jednom období určitě. Bojoval jsem se sebevědomím. Když jsem tam přišel, myslel jsem, že budu v áčku. A najednou jsem byl hozený do Primavery (juniorky). Nebylo to úplně jednoduché. Po roce se řešilo hostování v Serii B, což by mi vyhovovalo nejvíc. Ale z nějakých důvodů z toho sešlo. V zimě se ještě o mě pokoušel Hradec, který mě pak získal v létě."

Táta uznal zkrat. Slavia? Nemám zamlžené oči

Jaký byl ten rok na východě Čech?
,,V něčem mi to otevřelo oči. Bylo to fajn, cítil jsem se tam dobře. V kabině jsme měli super partu. Když jsme se loučili, klukům, ke kterým jsem měl nejblíže, jsem říkal, že bych v Hradci strašně rád zůstal. Ale na rovinu říkám, že mě mrzelo, že jsem nehrál víc. Musím se teď koukat víc na svou kariéru. Věřím, že tento krok, který může být zpátky, mě zase vyšvihne tam, kde bych chtěl být."

Chyběla vám čísla? Góly, asistence?
,,Cítím to. Četl jsem rozhovor s Karlem Spáčilem, který říkal, že čísla vás prodávají. Když má on jako stoper pět, šest gólů a nějaké asistence, kouká se na to líp, než když je kreativní záložník na nule. Mrzí mě to."

Jak na vás zapůsobila vize Artisu, což byla donedávna skromná Líšeň?
,,Kdybych neměl důvěru v ten projekt, nebyl bych tady. Přesvědčil mě i trenér tím, jaký fotbal by chtěl hrát. Mohlo by mi to vyhovovat. Je teď tady boom, po příchodu Igora Faita (majitele) jsou ambice postoupit do první ligy. Věřím, že se to povede. Jinak bych s vámi neseděl."

Sledujete pozorně přestupové štengrování se sousední Zbrojovkou?
,,Tomu nelze uniknout. Hodně mě překvapil třeba příchod Kanakimany. Ve Zbrojovce mám dva kamarády. Když se Kuba Klíma dozvěděl, že mám jít do Artisu, hned mi volal. Ptal se, jestli je to pravda. Z Hradce a z mládežnických reprezentací znám i Dana Kutíka. Každý z klubů si půjde svou cestou a uvidíme, kdo bude úspěšnější."

Hradec Králové vás chtěl vzít opět na hostování. Neuškodil vám v jednáních táta, který v emocích napsal na Facebook kritické věty o lidech klubu i spoluhráčích?
,,Hned po zápase to na mě vyskočilo. Nebyl jsem z toho nadšený, trošku jsem mu to vyčítal. Ptal jsem se ho, jestli se nezbláznil. (úsměv) Věřím, že už se to nestane. Byl to takový nepovedený zkrat. Vypadalo to blbě. Lidé si mohli něco myslet. Táta to pak uznal. V kabině jsme fakt neměli žádný problém. Nevím, jestli tohle mělo vliv na moje další působení v klubu. S nikým jsem to neřešil."

Proč to vlastně otec napsal?
,,Možná měl pocit, že když jsem se vrátil ze zahraničí do rodného města, kde jsem s fotbalem začínal, měl bych mít v týmu důstojnější roli. Asi to nezvládl. Bylo to nevhodné. Lidem v Hradci jsem poděkoval za ten rok, kdy jsem tam mohl být. V něčem mi to pomohlo."

Nebyla v předchozím období šance vrátit se do Slavie?
,,I kdyby byla, upřímně říkám, že na to momentálně nemám výkonnost. To je holý fakt. Nemám zamlžené oči. Klobouk dolů, kam se Slavia posunula. Ligu vyhrála úplně s přehledem. I v Lize mistrů může dokázat zajímavé věci. Je tam velká konkurence, speciálně na mém postu ve středu zálohy máte Oscara, Zafeirise, Sadílka, Mosese. Co by za to jiné týmy daly, kdyby měly jednoho z nich. A Slavia má čtyři. Klub dělá fenomenální práci."

Marek2001

Petr Juliš se podle informací iSportu již připojil k Liberci na soustředění v Rakousku. O zájmu Slovanu o dvaadvacetiletého univerzála jsme informovali poprvé již v květnu, teď to vypadá, že Severočeši jsou s Hradcem Králové, který hledá útočníka a stále stojí o Micka van Burena, dohodnutí. Zájem o Julišovy služby měly i Baník Ostrava a Sigma Olomouc.

Pavel95

Ano, Juliš v Liberci.

Shaqiri

To je ukvapené, pustil bych ho max na hostování

Marek2001

Že by byl Van Buren představen v novém dresu? 😁

Kovy35

Citace od: Marek2001 kdy Neděle 06/07/25 20:26:21Že by byl Van Buren představen v novém dresu? 😁
spíš to bude jen kolekce dresů, jsem zvědav co vymysleli. mě se z minulé sezony líbily velmi, laťka je velmi vysoko.

prošel sem nějaké polské zdroje a údajně už během víkendu Mick opustil tréninkový kemp Cracovie. zdá se že se to opravdu přibližuje.

co se týče Slona, v minulé lize naruby se krátce opět probíral a i jim to vychází, že se do toho Koubkova systému 3-4-1-2 prostě nehodí a nově příchozí Ladra s Višinským jsou výš. Koubek nemá moc chuť a asi i prostor kvůli tlaku na výsledky nějak víc hrát takhle mladý kluky.
Hradec s jeho návratem prý fakt počítá. bylo by super roční hostování s opcí ale na to asi Šádek nepřistoupí.

pobavilo video z některého posledního přípravného zápasu, pointa je zvuková část :).
https://www.instagram.com/reel/DLsyJ7xI_Iv/?igsh=anc4N2x1dGIzeWl4

Marek2001

Honza78

Petr78

Dresy se povedli 👍