Hlavní diskuze

Založil Admin, Středa 15/03/23 11:42:07

Předchozí téma - Další téma

Pavel95

Hlavně tady má hrát za měsíc repre, to bude ostuda

Honza78

Citace od: Marek2001 kdy Pátek 14/02/25 10:35:15
Citace od: Pavel95 kdy Pátek 14/02/25 09:51:24Hradec má opět potíže s trávníkem...

https://www.facebook.com/share/p/1FPxUYuBef/?mibextid=wwXIfr

A proto bych fotbalové soutěže zavedl, aby se hrálo od Července do půlky listopadu, a jarní část od Března do Června. Takhle, to pak dopadá jak pro trávník, tak i pro hráče kteří riskují zranění na tom během zimy..... Prostě hrát Prosinec, Únor nesmysl...
Podle mě to nemá vliv. Prostě na ten trávník nesvítí Slunce tak jako tak i kdyby se hrálo nebo nehrálo. To je jedna z věcí na co architekt stadionu neřešil nebo si to neuvědomil, že něco takového může nastat.

Pavel95

Jinak ta lampička je celkem vtipná oproti tomu co za stroje používá třeba ta Slavie  ;D

Kovy35

Citace od: Pavel95 kdy Pátek 14/02/25 11:47:28Jinak ta lampička je celkem vtipná oproti tomu co za stroje používá třeba ta Slavie  ;D
je to tak, vypadá to jak hračka pro děti nebo nějaká nejlevnější možná varianta. jak tam píše ten jeden pán a já na něj reaguji, měl tam být položen hybridní trávník a z nějakého důvodu z toho sešlo, asi prachy, nevím. přitom ten hlavní trávníkář svazu, což je mj. hradečák mající na starost všechny sportovní travnaté plochy ve městě, už při stavbě stadionu jasně deklaroval, že pro tyto typy arén je hybrid nejvhodnější varianta aby to drželo pohromadě jak mimo vegetační období tak i při větší zátěži. přesto ho nikdo neposlechnul.
zase nějací chytrolíni šetřili tam, kde by se nikdy šetřit nemělo. jak na stadionu tak v televizi je to strašně vidět, jak ta tráva stojí za houby. všímám si, jak když to v rozhovorech nebo na tiskovce někdo nadhodí, tak se hráči a trenéři z toho vykrucují jak mohou. prostě moc dobře vědí, že se jim na tom hraje na p..u.

např. Sky Sports má vlastní tým který kontroluje kvalitu trávníků klubů nejvyšších soutěží v Anglii a jsou za to prý tvrdé finanční postihy, když hřiště nemá parametry jaké se stanovily. prostě platí za TV práva randál tak chápu, že chtějí aby to v televizi vypadalo maximálně špičkově.
i v česku si myslím by mělo O2 zatlačit na kluby tímto směrem. je to blbé srovnání ale jestli bych si měl vybrat, zdali utratit milion eur za třeba Hlavatýho nebo položit hybridní trávu která bude významně řešit tyhle naše trable, tak bych vůbec neváhal.

Pavel95

Citace od: Kovy35 kdy Pátek 14/02/25 16:16:49
Citace od: Pavel95 kdy Pátek 14/02/25 11:47:28Jinak ta lampička je celkem vtipná oproti tomu co za stroje používá třeba ta Slavie  ;D
je to tak, vypadá to jak hračka pro děti nebo nějaká nejlevnější možná varianta. jak tam píše ten jeden pán a já na něj reaguji, měl tam být položen hybridní trávník a z nějakého důvodu z toho sešlo, asi prachy, nevím. přitom ten hlavní trávníkář svazu, což je mj. hradečák mající na starost všechny sportovní travnaté plochy ve městě, už při stavbě stadionu jasně deklaroval, že pro tyto typy arén je hybrid nejvhodnější varianta aby to drželo pohromadě jak mimo vegetační období tak i při větší zátěži. přesto ho nikdo neposlechnul.
zase nějací chytrolíni šetřili tam, kde by se nikdy šetřit nemělo. jak na stadionu tak v televizi je to strašně vidět, jak ta tráva stojí za houby. všímám si, jak když to v rozhovorech nebo na tiskovce někdo nadhodí, tak se hráči a trenéři z toho vykrucují jak mohou. prostě moc dobře vědí, že se jim na tom hraje na p..u.

např. Sky Sports má vlastní tým který kontroluje kvalitu trávníků klubů nejvyšších soutěží v Anglii a jsou za to prý tvrdé finanční postihy, když hřiště nemá parametry jaké se stanovily. prostě platí za TV práva randál tak chápu, že chtějí aby to v televizi vypadalo maximálně špičkově.
i v česku si myslím by mělo O2 zatlačit na kluby tímto směrem. je to blbé srovnání ale jestli bych si měl vybrat, zdali utratit milion eur za třeba Hlavatýho nebo položit hybridní trávu která bude významně řešit tyhle naše trable, tak bych vůbec neváhal.

Prý to mají jenom půjčený. Jinak se vším souhlas, podle mě stav trávníku je i důvod, proč se zatím neprodávají vstupenky na tu repre, čeká se co s tím bude. Za aktuálního stavu bych to dal radši jinam, byť přijdeme o velký zápas.

Kovy35

Citace od: Pavel95 kdy Pátek 14/02/25 16:46:16
Citace od: Kovy35 kdy Pátek 14/02/25 16:16:49

Prý to mají jenom půjčený. Jinak se vším souhlas, podle mě stav trávníku je i důvod, proč se zatím neprodávají vstupenky na tu repre, čeká se co s tím bude. Za aktuálního stavu bych to dal radši jinam, byť přijdeme o velký zápas.
doufám, že jim to zruší aby se vlastník, tedy město chytlo za nos, že záplatovat to co rok a půl kobercem z holandska je totální haluz neřešení problému. koukáš na zápas třeba i na té Letné a stydíš se, na čem ti naši kluci musí běhat. hlavně že se machruje nejhezčím stadionem, akorát s nejhorším pažitem.

hradec-valec

Citace od: Honza78 kdy Pátek 14/02/25 11:47:15
Citace od: Marek2001 kdy Pátek 14/02/25 10:35:15
Citace od: Pavel95 kdy Pátek 14/02/25 09:51:24Hradec má opět potíže s trávníkem...

https://www.facebook.com/share/p/1FPxUYuBef/?mibextid=wwXIfr

A proto bych fotbalové soutěže zavedl, aby se hrálo od Července do půlky listopadu, a jarní část od Března do Června. Takhle, to pak dopadá jak pro trávník, tak i pro hráče kteří riskují zranění na tom během zimy..... Prostě hrát Prosinec, Únor nesmysl...
Podle mě to nemá vliv. Prostě na ten trávník nesvítí Slunce tak jako tak i kdyby se hrálo nebo nehrálo. To je jedna z věcí na co architekt stadionu neřešil nebo si to neuvědomil, že něco takového může nastat.

Je to trochu jinak, třeba v Nizozemsku se mění standardně hřiště i 3 až 5 za sezónu a je to normální, nikdo se nad tím nepodivuje, ano hrají častěji, ale také to odpovídá výměně. Kvalita trávníku je vždy ovlivněnola několika faktory - podnebím, průměrným počtem vegetačních dnů, výška slunce atd. To že slunce nezasvítí přes střechu stadionu je logická věc, typická u všech novějších stadionu, kolik stadionu má střechu ze skla / propustnou sluneční paprskům? Zvlášť v zimě, kdy je úhel svitu od 25 do 5 st.

Kovy35

S vlasy obarvenými na blond nejde na hřišti přehlédnout. Tom Slončík ale není zajímavý jen díky vizáži, má totiž nevšední dovednosti. Ve dvaceti letech patří mezi výrazné talenty českého fotbalu. Byť se na podzim neprosadil v Plzni, na hostování v Hradci Králové ihned zapůsobil. ,,Nepřipadám si jako ve vyhnanství, fotbal pro mě znamená hlavně zábavu. Dělám to, protože mě to baví a miluju to," říká důrazně.

Má kliku, že v teenagerovském věku narazil na slavné české kouče. Do ligy byl ve Zlíně uveden Pavlem Vrbou, v Plzni zase poznal náročnost Miroslava Koubka. ,,Na pana Vrbu budu vzpomínat vždycky v dobrém," usmívá se Tom Slončík navzdory tomu, že od něj dostával sodu. Řeč se stočila i na téma sociálních sítí. Zimní posila Votroků je má aktuálně mimo provoz.

V Hradci jste na půlročním hostování. Berete štaci vážně, nebo jen jako přechodnou fotbalovou stanici?

,,Určitě to beru vážně. Mám svoji cestu a vím, co chci. Je mi jedno, kde jsem – ať už to bylo v Plzni, ve Zlíně nebo teď v Hradci, vždy se snažím podávat maximum. Necítím se jako ve vyhnanství, i když jsem tady na půl roku bez opce. Kdekoliv jsem, snažím se podávat nejlepší výkony a pracuji na sobě. A musím říct, že z Hradce jsem nadšený."

Zaujalo mě, že ve dvaceti letech víte, jaká je vaše cesta. Jaká tedy?

,,Neříkám, že vím, jak bude za pár let vypadat moje kariéra, ale spíš to, že se soustředím na každodenní proces zlepšování. Věřím, že díky tomuhle nastavení můžu dosáhnout velkých věcí, ale to nikdy nemůžete předpovědět. Mým cílem je maximalizovat svůj potenciál."

Od vašeho prvního ligového startu proti Spartě utekly dva roky. Jak jste se od té doby posunul?

,,Fotbal je dnes o komplexnosti a já věděl, že musím pracovat na fyzické stránce. A dělám na tom dál, protože je pořád co zlepšovat. To je něco, co mě baví – zdokonalovat se a posouvat své slabší stránky. Čili to je odpověď na otázku."

Do první ligy vás vystrčil Pavel Vrba. Jaké bylo pod ním hrát?

,,Ano, on byl tím, kdo mi dal šanci v dospělém fotbale.  Přišli jsme do áčka Zlína ve stejný čas, za dva měsíce mi dal první zápas v lize. V osmnácti letech to pro mě bylo skvělé, snažil jsem se dělat, co po mně chtěl. Vždy na něj budu vzpomínat v dobrém. Víte, bylo vlastně trochu zvláštní hrát pod panem Vrbou. Předtím jsem byl v devatenáctce a najednou mě trénoval on, velké jméno s respektem u všech hráčů. První půlka sezony byla úspěšná, zachránili jsme se. Měli jsme spolu dobrý vztah, i když to nebylo vždy snadné."

Vyfénoval vás někdy?

,,Poměrně často, ale vždycky s dobrým záměrem." (směje se)

Vrba ve Zlíně skončil po divočině 5:9 s Mladou Boleslaví. Docela příznačné, ne?

,,Nic bláznivějšího jsem ještě neviděl. Bohužel jsem v tom zápase nebyl v základu, naskočil jsem až na posledních dvacet minut. Je to šílená vzpomínka, ale zase další zkušenost, ze které si mohu něco vzít."

Cítil jsem, že nezapadám do stylu

Po roce a půl, a zlínském sestupu, jste vyslyšel volání Plzně, kde došlo na setkání s další trenérskou veličinou - Miroslavem Koubkem.

,,Výsledky hovoří za něj, ať už v Evropě, nebo v lize. Plzeň pod jeho vedením dosahuje velikých úspěchů. Takticky je to skvělý trenér, hlavně co se týče defenzivy."

No jo, jenže v Plzni jste na podzim moc nehrál. Vysvětlil vám trenér, proč to tak bylo?

,,Každý si může všimnout, že hráče moc netočí a já se do rotace příliš nedostával. Fakta jsou taková, že jsem toho moc neodehrál. Na druhou stranu jsem se v Plzni necítil jako poslední kolo u vozu. V klubu je více trenérů, kteří s vámi komunikují, když to třeba není pan Koubek. On se mnou také mluvíval, ale ve druhé části sezony jsem už cítil, že nezapadám do stylu, který se hrál. Ovšem nestěžuju si, i tohle je součást fotbalu. Podzim byl pro mě těžší, zase mě posunul v jiných oblastech. Věřím, že za půl roku nebo za rok to může být v Plzni úplně jinak."

Do té doby jste znal jen Zlín, přísně regionální klub. Byl přechod do Plzně, klubu české velké trojice, velkou změnou?

,,Viktoria je velkoklub, ale vztahy jsou tam na rodinné bázi. Působí v něm perfektní lidé, kteří se o vás starají, parta kluků je skvělá. Úroveň je samozřejmě výš, ale nebylo to tak, že bych byl z toho vyjevený. Možná jsem se tolik neprosadil, ale kabina, trenéři a vedení klubu jsou fajn a dobře pracují."

A ústřední postavou je Adolf Šádek.

,,Je to šéf, boss. Vždycky jsem s ním měl férovou komunikaci. Věci jsme řešili na rovinu. Podle mého názoru patří k nejlepším na své pozici u nás."

Hráčům vyká. I dvacetiletému bažantovi?

,,Ano. (usměje se) Vyká všem hráčům, což je obdivuhodné. Je vidět, že má k hráčům velký respekt, a to je jedna z věcí, která podle mě přispívá k úspěchu Plzně. Samozřejmě nejde jen o to."

Pokud v Hradci budete v základní sestavě, bude se vám dařit a vše půjde podle plánu, čeká vás v létě EURO do 21 let na Slovensku. Jak důležitý je tenhle bod kariéry?

,,Určitě důležitý. Na podzim jsem z reprezentace vypadl, což je logické, když jsem nehrál. Ale věřím, že když budu podávat dobré výkony, budu platným členem týmu. EURO je velká věc a všichni se těšíme."

Jste v kontaktu s trenérem Janem Suchopárkem?

,,Momentálně ne, protože jsem na posledních srazech nebyl, ale věřím, že když se mi bude dařit, zase dostanu šanci."

Být bez sociálních sítí? Skvělá příležitost

V prosinci jste oslavil dvacetiny, vaše generace do značné míry žije na sociálních sítích. Jaký k nim máte vztah?

,,Zrovna teď sociální sítě nepoužívám."

Zvláštní...

,,Je to skvělá příležitost, ale každý musí vědět, co mu vyhovuje. Nejsem typ, který by chtěl v tomto prostoru nějak extra žít. Momentálně mi vyhovuje je nepoužívat, pomáhá mi to lépe se soustředit na fotbal a osobní rozvoj."

Překvapil jste mě. Myslel jsem, že ve dvaceti letech je automatické být součástí komunity na sociálních sítích. Byl nějaký impuls, proč na nich nejste aktivní?

,,Ani ne, vždycky mám období, kdy si dávám detox. Okolo Vánoc jsem cítil, že jsem přehlcený, a tak jsem si dal pauzu. Pomáhá mi to lépe se soustředit na práci a cítit se dobře v reálném životě."

Osobně jsem přesvědčený, že sociální sítě mohou hráčům ve vašem věku zničit kariéru. Negace, zla a nenávisti je v tomto prostoru obrovské množství.

,,Určitě to nemusí být příjemné. Víte, je to o tom, jak je člověk mentálně silný a jak s tím pracuje. Když víte, že o vás někdo píše něco negativního, možná je lepší to nečíst. Na druhou stranu s tím musíte počítat a vyrovnat se s tím, pokud chcete být na TOP úrovni. Nikdy se nezavděčíte všem."

Evidentně to máte v hlavě srovnané. Souvisí to s vaší spoluprací s mentálním trenérem?

,,Mám někoho, s kým pracuji, ale není to přímo mentální trenér. Je to člověk s celostním přístupem a hodně mi pomáhá. Neustále hledám způsoby, jak se zlepšovat, a tohle je jeden z nich."

Petr78

Díky za rozhovor 👍

Marek2001

Budějovice 2 červené za poločas 😁. To je snad rekord ligy ne? 😁.

Petr78

Budějovice dva góly v devíti , to si Jablonec asi za rameček nedá

Kovy35

karviná dva nula v desáté minutě nad rudými. žádný zaňdour a pasivita.

Shaqiri

Dnes tipuju výhru 2:1,6000 diváků, nic než HRADEC!

Marek2001

Dneska 3:1 1 5200 diváků. Snad, už bude hrát aspoň Pilka nebo Vlčák.