Hlavní diskuze

Založil Admin, Středa 15/03/23 11:42:07

Předchozí téma - Další téma

Petr78

Tohle sázení je mor , řekl bych , že ještě něco vypluje.

Marek2001

Citace od: Pavel95 kdy Pondělí 13/04/26 11:02:22Díky bohu, že tam Sabou nevyjednal opci, kterou jsme tady všichni chtěli. To by byly vyhozený peníze

To teda

Marek2001

Slavia podává protest jsou tím směšným, ale tohle nám aspoň hraje do karet.

Majkee

Citace od: Pavel95 kdy Pondělí 13/04/26 11:02:22Díky bohu, že tam Sabou nevyjednal opci, kterou jsme tady všichni chtěli. To by byly vyhozený peníze

Já ho nechtěl 😃 Mně se na tom kraji nikdy nelíbil. Když už tak alternace za Petrase, ale to hravě zvládne Čihák. Na straně se krásně profiluje Uhrincat. Nejednou jsem si pro pohledu na něj vzpomněl na Spacila.

Pišta ne jen že se podruhé po sobě dostal do sestavy kola Livesportu. On podruhé po sobě dokázal vyhrát nejlepšího hráče. Nepamatuji, komu se to naposledy povedlo. Vám říkám, ten jestli dá gol i Sesivkam, Luftjarda začne hledat telefon na Lízátka.

Majkee

Snad v Edenu do neděle nenajdou nějaký zázračný pramen.
Absence Slavie pro příští zápas:
Tomáš Chorý - trest za ČK
Mojmír Chytil - nejistý start, zranění
Tomáš Holeš - trest za 4 ŽK
David Zima - zranění
Štěpán Chaloupek - zranění
Jindřich Staněk - zranění
Alexandr Bužek - nejistý start, zranění
Ivan Schranz - nejistý start, zranění

Pokud bychom náhodou v neděli brali 3 body, 6. flek máme jistý. Doufám, že to kluky nakopne a budeme jediný tým, který SKS letos v základní části porazí.

Honza78

Sice nezávidím,  ale ani bych se nedivil,  kdy by jim s klubem a licencí nezdrhla jinam.  V Budějovicích už  je to tradice. To zase budou nadávat druhým  do zlodějů. Prostě  si při  prodeji klubu  nedokážou ve smlouvě více ošetřit podmínky.

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-neprodam-majitelka-dynama-reaguje-razne-na-nabidku-ceskobudejovickeho-magistratu-5436666#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest308_feed_filter_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Yanky

Citace od: Honza78 kdy Středa 15/04/26 08:25:04Sice nezávidím,  ale ani bych se nedivil,  kdy by jim s klubem a licencí nezdrhla jinam.  V Budějovicích už  je to tradice. To zase budou nadávat druhým  do zlodějů. Prostě  si při  prodeji klubu  nedokážou ve smlouvě více ošetřit podmínky.

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-neprodam-majitelka-dynama-reaguje-razne-na-nabidku-ceskobudejovickeho-magistratu-5436666#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest308_feed_filter_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Mě to teda připadne jako docela nefér vydírání ze strany města. Prodejte nám Vaší firmu nebo Vám znemožníme spravovaným majetkem občanů podnikat. To je slušnej balkán. Ať klub vede dobře nebo špatně to není přece věcí města.

Honza78

Citace od: Yanky kdy Středa 15/04/26 09:12:45
Citace od: Honza78 kdy Středa 15/04/26 08:25:04Sice nezávidím,  ale ani bych se nedivil,  kdy by jim s klubem a licencí nezdrhla jinam.  V Budějovicích už  je to tradice. To zase budou nadávat druhým  do zlodějů. Prostě  si při  prodeji klubu  nedokážou ve smlouvě více ošetřit podmínky.

Mě to teda připadne jako docela nefér vydírání ze strany města. Prodejte nám Vaší firmu nebo Vám znemožníme spravovaným majetkem občanů podnikat. To je slušnej balkán. Ať klub vede dobře nebo špatně to není přece věcí města.

Inu to jsou České Budějovice. Tragédi.

Yanky

Citace od: Honza78 kdy Středa 15/04/26 09:17:56
Citace od: Yanky kdy Středa 15/04/26 09:12:45

Inu to jsou České Budějovice. Tragédi.

Tak a scénář MHK potvrzen https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/fotbal-budejovice-dynamo-penize-kraj-mesto-vypoved-stadion.A260414_222556_budejovice-zpravy_pkr

Marek2001

Chory 1 zápas, tak to je výsměch

Marek2001

Jdete zítra někdo podpořit dorostence?

Honza78

https://hradecky.denik.cz/fotbal-prvni-liga/ivo-ulich-majitel-hradec-kralove-fotbal-slavia-praha-rozhovor-kliky-votrok.html

Majitel Hradce Ulich o Slavii: Krásné roky i inspirace. Na tribuně budu klidný
/ROZHOVOR/ V neděli čeká na Votroky jeden z největších zápasů sezony. Do vyprodané Malšovické arény přijede vedoucí Slavia Praha (15.30). Pro jednoho z majitelů FC Hradec Králové Iva Ulicha půjde o mimořádně pikantní duel. V sešívaném dresu odehrál 170 zápasů a dodnes má ke klubu blízko. V obsáhlém rozhovoru pro Deník vzpomíná na své působení v hlavním městě, které mu otevřelo cestu do světa, popisuje vazby na Slavii i přibližuje ambice Hradce.

Ve Slavii jste strávil podstatnou část své kariéry. Jak na to po letech vzpomínáte?
Byl to pro mě velký milník v kariéře. Z Hradce jsem přestoupil do Slavie, kde jsem zažil krásné roky. Sice se nám nepodařilo vyhrát titul, ale dvakrát jsme slavili v poháru a dařilo se nám i v Evropě. Nedám na to dopustit, i když už jsem dnes na druhé straně a přeji si jediné, abychom v neděli vyhráli.

Přicházel jste tehdy jako náhrada za Karla Poborského. Byl to velký tlak?
Samozřejmě byl. Přicházel jsem s tím, že bych ho měl zastoupit, a Slavia je klub, kde se počítá jen s vítězstvími. Každý hráč, který tam přijde, je pod tlakem. Myslím si ale, že jsme tam docela dobře zapadli a vytvořili silnou partu. Byli jsme mladý tým a postupně to bylo vidět i na hřišti.
Chtěl jsem být u toho
Máte ke Slavii blízko i dnes?
Určitě. Kolem roku 2008, kdy jsem končil kariéru a otevíral se nový stadion, jsem byl jedním z prvních, kdo měl ve Slavii skybox. Měl jsem zkušenosti z Německa, kde jsem viděl, jaký obrovský boom nový stadion přinese, a chtěl jsem být u toho. Navíc jsem už podnikal, takže jsem to spojil jako partner klubu. Teď hlavně sleduji, jaký kus práce Slavia za posledních pět až deset let udělala.

Co vás na tom nejvíc zaujalo?
Ten posun je obrovský. A právě to je inspirace i pro Hradec. S novou arénou máme podobnou šanci. Když se to dobře uchopí, můžeme být nejen konkurenceschopní na hřišti, ale vytvořit skvělé zázemí pro fanoušky, aby je to bavilo a stadion se postupně zaplnil na každý zápas. Věřím, že ten potenciál tam je.
Právě návštěvnost je velké téma. Jsou zápasy s pražskými ,,S" tím největším vrcholem sezony? Ten nedělní se Slavií je dlouho dopředu vyprodaný...
Máte pravdu, že zatím to jsou pomyslné vrcholy sezony, což by ale tak být nemělo. Ideální je, aby lidé chodili na každý zápas bez ohledu na soupeře. Jednoznačně chceme, aby byl stadion pořád plný. To by měl být cíl celého klubu. Nejde jen o výsledky, ale o to, aby lidé chodili rádi a bavilo je to.
Dojde před vzájemným duelem na kontakt s vedením Slavie? Hecujete se třeba s Jaroslavem Tvrdíkem?
Ne, tohle vůbec neřešíme. Je pravda, že když jsme přebírali Hradec, říkal mi, ať se na to vykašlu a zůstanu ve Slavii, že bychom tam mohli něco dělat spolu. Zasmáli jsme se tomu. Já jsem mu říkal, že máme v Hradci vlastní plány, které se nám můžou podařit naplnit. Zajímavé to bude hlavně na hřišti. Slavia si chce udržet odstup od Sparty, my si zase udržet šestku.

Pojďme k Hradci. Tým má v poslední době vynikající formu, to vás musí těšit?
Rozhodně. Na klucích je vidět, že neřekli poslední slovo. Věří si, hrají dobře organizovaně a konečně se rozstříleli dopředu. Myslím si, že i proti Slavii si můžou věřit a přidat další body, které by titulovou skupinu zajistily.

Co říkáte na současné páté místo a počet bodů v tabulce?
Kluci už teď splnili můj osobní cíl, kterým bylo 43 bodů, a dosáhli ho už dvě kola před koncem základní části. To je super.

Vy jste v minulosti říkal, ať nikdo nepočítá s tím, že budete dělat nějaké obří nákupy, naopak že týmu věříte. Ukazuje svůj potenciál?
Podle mě ano. Je správně poskládaný, vyvážený mezi zkušeností a mládím. Samozřejmě bude potřeba někde doplnit, ale nechtěli jsme dělat v zimě nějakou velkou přestavbu. To by podle mě nebylo dobře. Spíš tým citlivě doplnit v létě.

Do formy se dostal Ondřej Mihálik, když v posledních třech zápasech nasázel pět branek.
Je to skvělé, hlavně pro něj. Škoda, že to nepřišlo o něco dřív v poháru, kde měl hodně šancí. Kdyby byl v téhle pohodě už tam, myslím, že bychom dnes byli dál.

Pohárové vypadnutí mrzí
V Hradci jste získal v sezoně 1994/1995 pohárovou trofej, pak ještě dvě ve Slavii. Mrzelo vás letošní čtvrtfinálové vyřazení z MOL Cupu od Baníku o to víc, že finále mohlo být doma?
Mrzelo mě to hodně. Bral jsem to i symbolicky, po zhruba třiceti letech a ještě v domácím prostředí by to bylo něco výjimečného. Říkali jsme to i klukům v kabině, když jsme za nimi přišli s vedením. Bohužel to nevyšlo, dopadlo to, jak to dopadlo. Ale věřím, že příští rok to můžou napravit.

Jak důležité je pro klub dostat se do elitní šestky?
Je to důležité pro všechny – klub, hráče, fanoušky i region. Hrajete s top týmy, doma máte Spartu nebo Slavii, stadion se zaplní. Je to odměna za práci, navíc patříte k tomu nejlepšímu v Česku.

Jsem vyrovnaný: žádné skákání
Zpátky k neděli. Jste při takhle sledovaném zápase na tribuně nervózní?
Nejsem. Řekl bych, že už jsem v tomhle ohledu vyrovnaný. Když se rozhlédnu kolem sebe, vidím, jak to s lidmi na tribunách hodně lomcuje, emoce jsou silné. Já už to ale prožívám klidněji. Mám za sebou kariéru, hrál jsem před velkými návštěvami a pod velkým tlakem, takže mě tohle úplně nestrhne. Samozřejmě gól oslavím, plácneme si s ostatními, ale že bych tam skákal a křičel, to ode mě asi nikdo čekat nemůže.

Může hrát ve váš prospěch i aktuální rozpoložení obou týmů? Zatímco Slavia po remíze s Plzní může být pod určitým tlakem, vy jdete do zápasu v dobré formě a s uvolněnější hlavou.
To se samozřejmě ukáže až na hřišti. Slavia má teď nějaké vykartované hráče, ale má široký kádr, takže to dokáže nahradit kvalitou. Na druhou stranu si myslím, že naši kluci jsou teď v dobré formě, nemají prakticky co ztratit a hrají doma před plným stadionem. Těch bodů už mají dost, takže můžou hrát v klidu. Nemusí jen Slavii znepříjemnit zápas, ale můžou si věřit i na to, že ji dokážou porazit. Určitě to ale nebude nic jednoduchého.
Vy jste klub převzali před necelým půlrokem. Jak ho zatím hodnotíte?
My jsme od začátku říkali, že první půlrok bude hlavně seznamovací. Nechtěli jsme dělat žádné zásadní změny, spíš jsme potřebovali klub dobře poznat a načíst. Až potom můžeme postupně přicházet s nějakými úpravami. Pro nás bude hlavně důležitá až příští sezona, kterou beru jako takovou startovací. Samozřejmě budeme rádi, když to dopadne co nejlépe a podaří se udržet v první šestce.

Dá se v létě čekat větší obměna kádru?
Po sezoně se to určitě bude vyhodnocovat. Já si ale myslím, že mužstvo je teď velmi dobře poskládané. Zároveň se v něm začínají objevovat šikovní mladí hráči z akademie, což je pro nás hodně důležité. Věřím, že v létě se může někdo další posunout do A-týmu, protože jednou z našich priorit je právě to, aby akademie produkovala kvalitní hráče pro první mužstvo. A to se už teď daří, což je skvělé, a chceme v tom pokračovat. Samozřejmě už se poohlížíme po posilách, ale nebude to nic dramatického. Spíš půjde o cílené doplnění na postech, kde potřebujeme tým vylepšit a zvýšit konkurenci.
Vladimír Darida nedávno pomohl reprezentaci k postupu na mistrovství světa. Řešili jste jako majitelé jeho zapojení, nebo to bylo čistě na něm?
Bylo to jednoznačně na něm, do toho jsme nijak nezasahovali, je to zkušený borec. Samozřejmě jsme z toho úplně nadšení nebyli, protože jsme věděli, že kdyby se zranil, nebylo by to pro nás ideální, zvlášť když je v takové formě a těžko se nahrazuje. Na druhou stranu jsme si říkali, že pokud se to povede, je to pro něj obrovská věc. Dostat se na mistrovství světa, navíc po tak dlouhé době, se nepovede každému. Je to i prestiž pro klub. Máme hráče v reprezentaci, další v širším kádru, třeba gólmana Adama Zadražila, a to je něco, co nám můžou ostatní týmy závidět.

Marek2001

Má někdo celé prosím?

VotrokSpecial

Majitel deseti sezonních nul je po roce znovu žhavou položkou na přestupové tržnici. Adam Zadražil vynesl Hradec Králové na páté místo ligové tabulky a zájemci mají gólmanovo jméno napsané na prioritním seznamu. Stejně jako minulé léto je ve hře Sparta. Na druhém břehu Vltavy se podle informací Sportu významně aktivovala i Slavia. Hon nabírá obrátek. Na konci příběhu může pokladník Votroků zaúčtovat historickou cifru.
V horkém létě 2023 oznámil Hradec Králové příchod talentovaného gólmana. Jmenoval se Adam Zadražil. Nikdo tomu nevěnoval speciální pozornost. Dorazil z Plzně za drobné. V zákulisí se mluvilo o nicotné cifře dvou milionů korun. O půl roku později převzal úřad hradecké jedničky po Pavolu Bajzovi. A nyní o něj stojí největší značky českého fotbalu. Zájem Sparty je trvalý, novinkou je hlasité volání z druhého břehu Vltavy – ze Slavie.

,,Ano, figurují v tom oba kluby. Celá záležitost by se měla výrazně hnout po základní části ligové sezony," shodují se redakční zdroje.

Sparta má Zadražila v hledáčku delší dobu. Minulé léto o něj stál sportovní ředitel Tomáš Rosický. Spojil se s gólmanovým agentem Ondrejem Chovancem, jenže diskuse o smysluplnosti případného přestupu se odehrávala v době, kdy Letenští hledali trenéra. ,,Čekalo se, jak to dopadne. Pan Rosický říkal, že pozice gólmana je tak důležitá, že hlavní trenér musí odsouhlasit, kdo přijde, odejde, toho chci, toho nechci," vyprávěl Zadražil v rozhovoru pro deník Sport.

Údajně měla Sparta na Zadražila připravených dva miliony eur. Pak se ale domluvila na návratu s Brianem Priskem. Tím celá věc spadla pod stůl. Dánský kouč jasně řekl, že jedničkou je pro něj krajan Peter Vindahl.

Je otázkou, zda se od té doby něco změnilo, nicméně Sparta drží kartu se Zadražilem stále v ruce. V Hradci o tom moc dobře vědí. Letná je bez sezonní trofeje, a nevypadá to, že by si ji v ligovém finiši dovedla obstarat. Na Slavii hledí s osmibodovým odstupem, což je sedm kol před koncem celkem dost. Pokud by zázrak nesvedla, určitě přijde na přetřes výkonnost trenérského štábu. Může dojít ke změnám, možná k odsunu nestabilního Vindahla... Těžko nyní predikovat. Neutuchající zájem o Zadražila ovšem logiku jednoznačně dává. Ať věci dopadnou jakkoliv.

Teď ke Slavii. Brankářskou pozici má vyfutrovanou excelentně – v první linii reprezentant Jindřich Staněk jištěný exkluzivním náhradníkem Jakubem Markovičem. Proč tedy tak moc stojí o hvězdu z Hradce? Protože Staněk trpí zdravotními problémy. Za ,,sešívané" neodchytal ani jednu kompletní sezonu. V té předchozí, mistrovské, kvůli zranění ramena na EURO 2024, naskočil až na jaře, odchytal pouhých třináct duelů. V aktuálním ročníku je to lepší, je na čísle osmnáct, ovšem od února je znovu mimo hru. Roztrhat neschopenku by měl před nadstavbovou částí. Navíc už delší dobu se v prostředí spekuluje o tom, že Slavia by Staňka v létě ráda zobchodovala navzdory kontraktu do léta 2029.

Zadražil jí údajně v datové analýze vychází špičkově, doslova ideálně. Na čáře umí předvést divy, je silný a nebojácný v zachycení centrovaných míčů, tvrdě pracuje na zlepšení rozehrávky. V pětadvaceti letech se může stále výrazně zlepšovat. Z těchto důvodů měla Slavia dát Hradci najevo silný zájem.

Kolik může Hradec požadovat?

Informace redakce jsou takové, že v Hradci nechtějí Zadražilovi šlapat po kariéře. Pokud přijde adekvátní nabídka, nebudou mu bránit v odchodu, což je změna oproti předchozímu létu. Tehdy do kanceláře tehdejšího ředitele Richarda Jukla dorazil blanket s hlavičkou Coma, celku Serie A. Ovšem navrhovaný obchod byl z italské strany silně finančně poddimenzovaný – podle zdrojů Sportu na úrovni patnácti milionů korun plus bonusy. Hradec měl minimálně dvojnásobnou představu. Ke všemu výše kontraktu pro samotného hráče byla v italských podmínkách spíše podprůměrná.

,,Když mi poslali první návrh, bylo to až směšný. Koukal jsem na to s otevřenou pusou a říkal jsem přítelkyni: Bal kufry, jedeme tam klidně na kole. Později to ale spadlo o více než padesát procent," říkal Zadražil.

Hradec si svoji jedničku nyní nacení ještě víc. Zadražil je prokazatelně špičkovým gólmanem ligy s reprezentačním potenciálem, výtečnou výkonnost ukázal v druhé sezoně v řadě, na trhu operuje s bilancí 30 čistých kont oproti 78 odchytaným zápasům.

V současném přepjatém trhu může Zadražilova přestupová cena oscilovat někde mezi dvěma až třemi miliony eur (48 až 72 milionů korun), čímž by se stal historicky nejdražším vývozním artiklem FC Hradec Králové. Respektovaný server Transfermarkt uvádí gólmanovu odchodní cenu ve výši dvou milionů eur.

Pavel95

Místo Zadražila přivést Lapeše a za ty peníze koupit Slončíka  8)

Marek2001

Díky za článek no snad ho prodáji do Sparty za Suchomela.

Pavel95

Ulich je slávista, s Tvrdíkem se znají. Ale pokud chce mít reálnou šanci chytat, měl by jít do Sparty. Toho bychom měli využít a vyobchodovat ho za toho Suchomela.

Jinak podle všeho budeme mít všechny 3 gólmany nové, Vágner nedávno změnil agenturu a to značí většinou letní přestup. Vízek by měl pracovat pro klub.

Majkee

Jestli pustíme Zadrazila, chtělo by to za něj náhradu v podobě rozchytaneho gólmana. To mohl být Vágner, ale ten měl být už rok někde na hostování. O zájmu klubu na naší jedničku se už rok ví, tady se mělo jednat dřív. A nebo se počítá že se přivede jednička úplně nová. Jestli Sparta, ať pošle Suchomela a nějaké susne a budeme spokojení.

Marek2001

Umar 21 gólů v sezoně snad v létě se posune do áčka s Ponikelským. Jinak dorost vede ligu o bod před Baníkem 👏.

Marek2001

Tak Kováč v Liberci konec a Smetana v Baníku? 🤔

hradec-valec

Citace od: Marek2001 kdy Sobota 18/04/26 17:17:57Tak Kováč v Liberci konec a Smetana v Baníku? 🤔
A to je ofiko?

Marek2001

Citace od: hradec-valec kdy Sobota 18/04/26 21:37:15
Citace od: Marek2001 kdy Sobota 18/04/26 17:17:57Tak Kováč v Liberci konec a Smetana v Baníku? 🤔
A to je ofiko?

Nee ale něco jsem četl na Twitteru. Ale dle jejich výsledků z posledních zápasů bych jsem se nedivil.

Majkee

Citace od: hradec-valec kdy Sobota 18/04/26 21:37:15
A to je ofiko?

Jestli neudrží skupinu o titul, letí. Kania ho chtěl vyhodit už minulý rok, ale Nezmar mu vysvětlil, že lepšího trenéra na českém trhu nenajde, ať mu dá ještě šanci.

Pavel95

Tak dneska s MvB místo Vlčáka, celkem to chápu, proti Slavii má extra motivaci a bude to víc soubojovej zápas

Lukasen

Slavia teda brutálně oslabená dnes to chce tři body..

Honza78